Nøgle nr. 5 handler om at rydde op og holde orden. På et tidspunkt i vores voksne liv må vi komme til den konklusion, at vores mor ikke hele tiden plagede os med at rydde op på værelset for at torturere os… Der var faktisk en grund til det.

Jeg kan ikke indskærpe nok hvor stor en indflydelse oprydning kan have på din Internet Marketing indkomst. Det er bare så frustrerende når du forsøger at finde et eller andet i alt det rod, og det bruger meget af din kostbare tid. Så du har brug for at organisere og rydde op på dit skrivebord, papirer, skuffer, ringbind osv. Den vigtigste ting at rydde op i, er dog din computer! Du har brug for at sortere og opdele alle dine e-mails, dokumenter osv… Din computer er dit vigtigste værktøj, og det er nødvendigt at den er top tunet!

Så start med at planlægge hvor mange timer du har brug for, for at få styr på dit rod. Tro mig, de timer du bruger, vil være godt givet ud. Besøg din lokale kontorforsyning og køb en eller anden form for arkiveringssystem til alle dine papirer, og lav en speciel sektion kun til brug for din nye Internet marketing forretning.

Det er nemlig sådan at du vil have en hulens masse brugernavne og passwords til alle de forskellige sider du tilmelder dig, og du skal kunne finde dem til hver en tid. Hver eneste gang jeg får et password, gemmer jeg e-mailen i en speciel mappe, og jeg printer det derefter ud og arkiverer det.

En af de ting der er godt at gøre, er at få en ny e-mailadresse, som du kun bruger i forbindelse med Internet forretninger. Jeg bruger selv Googles gratis e-mail system Gmail, men du kan bruge et hvilket som helst system, det eneste du skal være opmærksom på, er at du kun bruger den med dette ene formål. Du skal ikke give din forretnings e-mail til venner og familie… Det er irriterende at finde en vigtig forretningsmeddelelse gemt mellem forskellige middags invitationer eller junk mail.

Lav et e-mail bibliotek for hver eneste kontakt du opretter, og gem al kommunikation heri. Derved kan du få adgang meget nemt, og du kan altid referere til ældre e-mails.

Ifølge min erfaring, er det værste du kan gøre at afsætte en hel dag til at rydde op i dit rod. Du vil lynhurtigt køre surt i det, løbe tør for energi eller motivation. Tag en lille smule hver dag og i løbet af ingen tid vil du være super organiseret.

Jeg plejede at bo i det værste rod du kan forestille dig, og jeg plejede at snyde mig selv med mine løfter om at, NÆSTE weekend ville jeg rydde op og organisere… Når så weekenden nærmede sig udskød jeg det til om søndagen og i løbet af et par timer gav jeg totalt op – og ofte i større rod end da jeg begyndte.

Så pludselig en dag fandt jeg løsningen: man gør det bare lidt af gangen! Mit liv ændrede sig så dramatisk da jeg begyndte at bruge denne lille guldklump af klogskab. En dag var min eneste opgave at gøre rent og rydde op i mit køkken… altså ikke stuen, ikke soveværelset osv. og det lykkedes mig faktisk at gøre det. Dagen efter tog jeg så stuen og jeg holdt køkkenet i orden (hvilket jeg fandt ud af var meget let, hvis jeg gjorde det hver dag, i stedet for at vente flere uger). Sådan blev jeg ved, og i løbet af en uge var mit hus skinnende rent – hvilket det aldrig havde været før!

Dette satte mig i gang med endnu mere. Jeg fik faktisk en masse energi ved hjælp af min rene hjem! Nu kunne jeg så ordne det der før stressede mig mest… min e-mail indboks. Den indeholdt omkring 5000 e-mails. Det var simpelthen for meget for mig, og jeg kunne ikke engang begynde på det. Så kom jeg i tanke om, en ting af gangen princippet, og jeg bestemte mig for at starte med at sortere dem alle sammen ud i forskellige mapper, og dagen efter ordnede jeg så den ene mappe. Dagen efter fortsatte jeg med den næste osv. I løbet af en uge var min indboks totalt tom, og jeg følte mig som dagens helt! I realiteten tog det mig ca. 12 timer at komme igennem de 5000 e-mails, men jeg brugte kun 2 timer hver dag, så jeg fik ordnet det hele uden at føle mig stresset eller træt.

Derfor kan jeg ikke anbefale dig nok at få ryddet op i dit rod hvor det så end er. Du vil føle dig meget mere ovenpå og du vil arbejde mere effektivt. Så kom i gang og brug et par timer i dag på at organisere hvad du i grunden har brug for, og planlæg derefter timerne indtil du er færdig. Gå i gang nu, og så ses vi i lektion 6.