Tryllekunstner

N

Starten

Jeg har haft interesse for trylleriet i over 20 år. Det hele startede i 1992 hvor jeg var i det nu lukkede Tivoliland Karolinelund i Aalborg. Der kom jeg ind i en trylleforretning som var ejet af Kurt Flemming (Der nu er Bakkens Pjerrot) og så reddede jeg dagsomsætningen for den butik!
,

Scene & Close-up

Indenfor trylleriet er der generelt 2 hovedgrene, nemlig Scenetryl og Close-up. Scenetryl bliver af Close-up tryllere også kaldt for “Kassetryl” fordi det for det meste er nogle apparater man køber som virker mere eller mindre af sig selv. Det er nu ikke helt rigtigt for der findes mange vanvittigt dygtige scenetryllere der har øvet sig i mange år for at nå det niveau de har nu.

Min interesse

Min interesse ligger i Close-up trylleri der handler om behændighed, afledningsmanøvre og timing. Det er almindelige kort, mønter, reb osv. Jeg elsker at se trylleri og jeg elsker at vise tricks. Det er en af mine helt store passioner og som med så meget andet er jeg ustoppelig når jeg først kommer i gang.

Close-up magic

Penn & Teller havde et tv-show hvor tryllekunstnere kunne stille op hvis de troede de kunne snyde dem. Både Penn og Teller er begge yderst habile tryllekunstnere, så det var bestemt ikke alle der lykkes med deres mission, men her ser du Shin Lim der i den grad tog fusen på alle. Han er usandsynlig dygtig teknisk, og det er en fryd at nyde hans indlæg her:

Mentalmagi & Hypnose

Der findes 2 store grene af scenetryl som fortjener en kategori for sig selv, nemlig scenehypnose og mentalmagi. Scenehypnose er en form for hypnose der er baseret på morskab og show, og mentalmagi er som navnet siger mentale tricks.

Mesteren over dem alle

Der er en mand som jeg mener mestrer scene, close-up, hypnose og mentalmagi til en perfektion så kæben hænger. Jeg taler om britiske Derren Brown, og her kan du nyde nogle af hans mesterværker:

Troldmanden Filiokus

Så er der en anden art af scenemagi, som er den der er for børn. Jeg tager selv ud som børnetryllekunstner en gang imellem, og skulle du være interesseret i det, kan du klikke dig videre til min bookingside for børnetrylleri.

Julemanden

Jeg bruger selv trylleri når jeg tager ud som Julemand, og faktisk har jeg lavet en hel sektion på festlinjen om den rare figur og hans nisser.