Helbred

I 2008 blev jeg færdig med Comedy-Kuren og lige siden er kiloene lige så stille røget på igen. Det blev for meget for mig, for jeg tror sket ikke på slankekure. Jeg brugte lang tid på at researche og i April 2018 lavede jeg så en permanent justering af mit kalorieindtag, således at jeg ikke gik på kur, men istedet indtog det jeg skulle for at kunne vedligeholde min ønskevægt. Jeg har uploadet beregneren her hvis du vil prøve.

Det virkede fantastisk og lige så langsomt justerede vægten sig. I April 2018 startede jeg med 148 Kilo og i skrivende stund (November) er jeg på 118 Kilo.

Men ak, mange års belastning af kroppen, kolesterol, og blodtryk bliver ikke slettet, blot fordi jeg får den rigtige livsstil. En betinget dom fra fortiden ventede.

Natten til den 5. september 2018 blev jeg, uden jeg mærkede det, ramt af en blodprop med mikroblødninger. Jeg vågnede som jeg plejer, og skulle til Hillerød for at optræde. Inden da skulle jeg skrive en tale færdig. Jeg blev færdig med talen, og indtalte den på en video til kunden. Jeg bemærkede mig nogle underlige stemte s’er og lidt snøvlen, men ikke noget voldsomt. Jeg bemærkede mig også at jeg rette forkert på nogle af tasterene, og normalt rammer jeg ikke forkert. Jeg tænkte at jeg nok var lidt stresset og lagde ikke yderligere i det.

Jeg gik på kontoret og sagde at jeg smuttede. Lisa Marie spurgte hvorfor min ene læbe hang. jeg sagde at det gjorde den heller ikke. Lisa Marie forlangte at jeg kørte til lægen inden jeg kørte på job, for som hun sagde “Det kan være alt, eller det kan være ingenting”. Jeg indvilgede og kom forbi lægen, hvor jeg skulle stå på et ben og alle mulige andre øvelser. Der var intet at bemærke, så han sluttede lige af med at måle mit blodtryk, som viste 250 over 150…!!!

Jeg røg afsted på Holstebro sygehus og var der hele dagen. MR scanneren viste blodproppen med al tydelighed, og pludselig stod jeg begreb med hvor skrøbelige vi er som mennesker, og hvor hurtigt det kan gå. Jeg blev indlagt og kom på blodfortyndende, kolesterolnedsættende og blodtryksnedsættende medicin.

Jeg slap ualmindelig heldigt og blev udskrevet om mandagen… men så let gik det ikke! Når du har haft en blodprop, så er du i risiko for at få en mere de første 30 dage… og det skete så den 4. oktober 2018 hvor jeg fik en mere. Denne gang bemærkede jeg mig at jeg pludselig snakkede helt uforståeligt. Jeg røg i MR scanneren igen og den viste en ny. Diagnosenerne jeg nu er ramt af hedder Dysartri og Dysfagi. Jeg er helt klart tænkende, men jeg har problmer med at udtale ordene, og min tunge har ikke den smidighed og styrke den har haft (jeg kan ikke gurgle vand, og jeg kan ikke tale hurtigt).

JEG NÆGTER BARE AT GIVE OP FOR MIN LIVSGLÆDE ER SÅ STOR!

Jeg er derfor startet i genoptræning med Talepædagog, Fysioterapeut og Ergoterapeut, og ved siden af vil jeg gerne tabe de sidste kilo jeg mangler. Mit daglige træningsprogram er derfor:

Gå 6 kilometer (med over 5 km i timen).

Træne med Dysfagi Appen 3 gange om dagen.

Træne mine oplæsninger fra talepædagogen hver aften.

Mit store håb og mål, er, at kunne fejre fødselsdag i 2019 som almindelig talende.

Her kan du høre fremgangen.

Medio Oktober:

Primo November:

Medio November:

Primo December:

Medio Marts: