Nøgle nr. 6 er back up. Dette kan jeg ikke understrege nok; du SKAL have et back up system. Jeg vil ikke engang begynde at fortælle om de problemer jeg havde, da min computer pludselig brød sammen, og jeg bandede og svovlede over min evindelige nølen. Jeg havde mange gange tænkt på at lave en back up af det hele, men havde ikke fået det gjort, og nu ville min computer ikke mere.

Jeg tabte så utrolig mange oplysninger, og det tog mig flere uger at genoprette de ting jeg var i stand til at finde. Desværre var nogle af mine e-books, ideer og dokumenter væk for altid. Derefter kom alle problemerne med at installere mit software, fordi meget af det, var ting jeg havde købt på Internettet, og jeg kunne selvfølgelig ikke huske hvor jeg havde købt det, og passwordet var også væk…

Da det hele endelig var oppe at køre igen, havde jeg indbrud i mit hus og min computer blev stjålet. Så jeg kunne bare starte forfra…

Så hvad end du tror der er så vigtigt, at du ikke har tid til at lave back up, er jeg sådan set ligeglad med. Der er ikke noget der kan være lige så vigtigt som back up! Lav derfor en back up NU, eller skriv det ind i din kalender for i morgen. Og nu du i øvrigt er i gang, så lav også en liste over dit software og dine passwords.

Der er alle mulige forskellige smarte programmer ligesom Norton osv. Hvis du vil bruge lidt penge, kan du købe en ekstern harddisk der laver back up af din computer bare ved at trykke på en knap. Men personligt har jeg en noget mere simpel proces: Jeg laver et print af hver eneste e-mail jeg får, der indeholder et password eller en download side, og så arkiverer jeg det i særlige mapper.

Alle mine e-books, specielle downloads og dokumenter er gemt i det bibliotek der hedder ”Dokumenter”. I dette samme bibliotek gemmer jeg alle mine e-mails fra outlook. En gang om ugen brænder jeg så en CD med hele biblioteket på, som jeg derefter arkiverer.

Se nu at få det gjort… Du vil føle dig som en konge, når du har alle dine filer og passwords på en back up. GØR DET NU!

Vi ses i lektion 7.