Jeg blev spurgt af Danmarks radio om jeg ville lave en alternativ nytårstale, som de kunne filme og vise på deres hjemmeside. Her er talen:

Jeg var meget glad da Danmarks Radio spurgte mig om jeg ville lave mit bud på en alternativ nytårstale… og jeg tænkte meget på om jeg skulle udnytte denne chance til at sige en masse sjove ting så jeg kunne blive booket noget mere ud til at underholde ved alle de dejlige fester der bliver holdt rundt omkring i Danmark… det er jo trods alt mit levebrød og det var jo en formidabel chance for god eksponering…

Men jeg bestemte mig for at lade de sjove kommentarer blive hjemme for en gangs skyld, for jeg har noget vigtigere på sinde.

2008 blev året hvor jeg afsluttede mit livs største projekt nemlig Comedy Kuren. Jeg startede projektet i Juni måned 2007 og der vejede jeg 194 kilo, havde et blodtryk på 220 og en kæmpe risiko for sukkersyge.

Jeg er og bliver komiker så min udfordring var at tabe mig halvdelen af min kropsvægt og lave 2 comedyshows omkring projektet… et før og et efter… og ved siden af alt dette skulle jeg også lave en grundig selvransagelse for at finde ud af om jeg var den person jeg egentlig gerne ville være.

I oktober måned her i 2008 afsluttede jeg så hele projekt Comedy-Kuren.  Jeg tabte mig 100 kilo, fik et blodtryk på 110 og et helt normalt blodsukker. Men det her gjorde også at jeg ændrede mig meget mentalt.

I starten troede jeg nemlig at jeg skulle overstå den kraftige kur og så kunne jeg gå tilbage til mit gamle liv og spise lidt usundt igen… for det burde jo være lettere bare at undgå at tage på end at skulle tabe sig… jeg var også sikker på at når jeg tabte mig så fik jeg min selvfølelse tilbage…

Men på et tidspunkt i 2008 indså jeg pludselig at det hang modsat sammen. Jeg måtte erkende at når jeg fik min selvfølelse tilbage… så blev jeg tynd, for så behøvede jeg nemlig ikke alt det usunde trøstespiseri.

Det er nu lykkes mig at få et normalt sundt liv samtidig med at jeg føler jeg er blevet et bedre menneske og jeg vil altid huske 2008 som et meget specielt år, for jeg har aldrig vundet så stor en sejr før som jeg gjorde nu og jeg har aldrig haft det så godt som jeg har nu.

Vi lever nu i en meget usikker tid rent økonomisk og alle har en tendens til at tale om den finansielle krise som mange oplever. Men det er mit håb for 2009 at man vil huske de rigtige prioriteter og først og fremmest koncentrere sig om det der er meget vigtigere end økonomi. Når det kniber med pengene så har man en tendens til at glemme alt andet… det ved jeg bedre end nogen anden for jeg har prøvet det i hele mit liv!

Hver gang man spørger folk om hvilke ting de prioritere højest, så er et godt helbred altid på førstepladsen… for hvad er alverdens glæder og penge værd hvis man ikke har et sundt helbred til at kunne nyde det.

Det er derfor mit største håb for 2009 at alle vil gøre noget mere ved deres helbred og sundhed. Det er mit største ønske at dette emne kommer på i skolernes undervisning.

Jeg har altid haft svært ved at forstå hvordan man kan prioritere dansk og matematik så højt og så helt glemme at undervise i det der er vigtigst, nemlig kunsten at have et godt helbred.

Det ville glæde mig utrolig meget hvis der foruden skolefag som fysik, kemi og engelsk dukkede timer op der hed kalorier, forbrænding, proteiner og fedtstoffer! Den viden savnede jeg selv som barn… jeg vidste det bare ikke.

Men ved sådan en nytårstale så mener jeg også det er på sin plads at kigge tilbage og glæde sig over de gode ting man har oplevet.

De ting som jeg for alvor har mærket er tilgivelse, stærke venskaber og hjælp når man har brug for den. Jeg glæder mig over at bo i et land hvor alle folk er parat til at give en ny chance. Tænk at vi har et luksussamfund hvor folk er parat til at hjælpe uden nødvendigvis at skulle have noget igen.

Hvor er jeg glad for at bo i Danmark og jeg er stolt af at være dansker.

Jeg er taknemmelig for al den opbakning jeg selv har fået og jeg er lykkelig for få lov til at møde alle de fantastiske mennesker der bor i Danmark.

Jeg mener vi kan kalde os en af verdens bedste nationer med de rareste indbyggere… og jeg håber at alle vil benytte 2009 til at blive lidt sundere og lidt mere givende og hjælpende…

Vi er fantastiske… men vi kan blive endnu bedre… Mit bedste råd til alle er:

Lad være med at ønske dig at dine problemer var mindre… Arbejd på at gøre dine evner større!

Tak for et pragtfuld 2008… Rigtig godt nytår!